Thursday, June 8, 2017


Ehem... Sebenarnya saya ketandusan topik. Yup. Tetapi boleh pula idea datang pada waktu ni dan saya terus menaip. Yup.


Pertama sekali, reissue adalah cetakan semula sesuatu media seperti buku, CD, DVD, Kaset, Vinyl dan memacam lagi lah (sefaham saya lah, mohon jangan kecam)

Kedua, metalheads freshie macam saya ni sudah tentu bergembira dengan pekara reissue ni. Kenapa? Sebab saya tak banyak album metal kegemaran didalam koleksi saya. Kebanyakkannya dalam format MP3 sahaja. Hahaha! Ye lah... Tapi... Kenapa MP3?

MP3 adalah salah satu format audio yang paling senang untuk didapakan. Anda buat carian di internet, jumpa download link MP3, anda download dan walla! Anda dapat menikmati lagu-lagu baru atau lagu lama yang anda tidak pernah dengar. Ya!

Teringat seorang rakan ni, dia sangat positif. Katanya, dulu-dulu mereka nak beli kaset yang original tetapi mahal. Jika ada rakan yang beli, mereka pastinya pinjam dan buat "dubbing". Mereka rekod semula lagu dari keset asal ke satu keset kosong. Kalau nak beli, memang tak mampu. Itu cerita dahulu. Sekarang punya cerita? Hahaha SAMA tetapi dengan kaedah yang berbeza. Sekarang kita hanya perlu buat carian di internet dan walla! Kita dapat full album malah demo paling mak bapak rare tahap babi senggama pon boleh dapat. Haaaaa...

Situasi SATU:-
Anda rekod album, anda jual album. Kemudian ada orang yang anda tak kenal beli album anda. Selepas itu dia rip kan CD atau dub kan keset album anda ke medium yang lain seperti CD-R atau kaset kosong. Kemudian dia jual kat pembeli dengan harga yang murah. Apa perasaan anda?

Situasi DUA:-
Anda rekod album, anda jual album. Kemudian ada orang yang anda tak kenal beli album anda. Selepas itu dia rip kan CD itu dan jadikan format MP3. Kemudian, dia kumpul lagu itu dalam satu folder, compressed dalam format WinRar, muat naik ke dalam internet dan orang lain download dan menikmati album anda. Apa perasaan anda?

Dalam hal ni, kita rasa seperti tiada apa yang berlaku kerana kita adalah pelakunya. Kita rasa macam "Alah... Rilek la... Bukannya aku curi pon. Aku download je".

Tetapi bila anda berada di tempat artis berkenaan? Apa yang anda rasa? Anda tanam jagung, anda jual jagung, jiran anda amik jagung anda dan jual di sebelah gerai jagung anda dan duit yang dia dapat tu buat beli pampers anak dia. Apa anda rasa?

Tetapi kini zaman dah berubah. Kini, kebanyakkan band sudah "tak amik port" berkenaan isu download kerana mereka dahulunya juga dubbing kaset dari band kegemaran mereka. Mereka juga spread/sebarkan kaset dubbing dengan kata "Hey, check this up! This is huge man!". Dengan erti kata lain, PROMOSI. Download adalah PROMOSI.

Jadi, saya yang tak sempat nak rasa memiliki album berkenaan, boleh lah saya membeli album yang mereka cetak semula dengan cara yang SAH! Hahaha! Yaaaaa... Jika nak beli album cetakan pertama, saya tak mampu. Ya... Memang takkan mampu punya. Download itu promosi, jadi saya download. Jika sedap, saya beli album nya. Jika tak sedap, saya delete MP3 yang saya download itu. Harga barang reissue lebih murah dari harga 1st press maha rare yang lansung tak masuk akal.


P/S:- Rasa aku, penulisan aku ni macam lari dari tajuk jer? Shit...

Tuesday, May 30, 2017


First of all, this is not a review. It just a some uneducated-writings of fans to his favorite band, HEREAFTER! I followed this band back in 2007/2008 when i bought their 1st demo, After Tomorrow. I asked Uncle of Cambell about this new CD with not so cool cover artwork. Uncle replies: This is a good band. Playing old school thrash metal like Sodom, Kreator and Destruction. Without delay, i bought it. Arrived at home, i play the CD and WOW!! I am their fan since then and never turn back. Hahaha! I am nobody, just shit in the sand. Haha!

"After Tomorrow" Demo CD

"Far From Here" the 1st track and open with a gloomy dark cybernetic intro when the evil machine terrorized and colonized the earth. Then... "The Signs Of The End" blasting like most teutonic bastard do. Fuck yeah!! "Lost In The Galaxy" is next. Its one of my favorite track of all. That riff, that drum, that vocals argh fuck!!! How catchy it is! Superb! Delicious! The last track "After Tomorrow" are extremely fast! Argh!! This demo reminds me of Destruction - Sentence Of Death in production sounds. FOG OF WAR SOULLESS RECITE, EVIL MACHINE WELCOME TO EXTINCTION!!!

"A Date To Remember" Single CD

A good single released from this thrash bombard. This single (i believe) are what they called "promo" for their upcumming album.

"Terrostrial" Full-Length 

Start with slow-intro of "Nuclear Battlefield", HereafteR are full of surprises. Like a bag of treats in Haloween. Then "A Date To Remember" blow me again! Shit!! Crispy guitar riff and drums reminds me of old school teutonic thrash metal in veins of Destruction's Eternal Devastation and Sodom's Persecution Mania. After that, "Sampah" kicking and drinking and fucking! "Total Holocaust: Unknown Disaster" argh!!! So many good strong track! One of my all-time favorite album by HereafteR. I can feel the tense, the soul, the hatred in this album. Full of passion! Energetic young man! Raw sounds are like creams to my parfait. Sweet mama holy glory hole! All track are killer, none are filler! One cover song from Megadeth - Holy Wars... The Punishment Due. Fuck yeah and eat shit! WHERE ARE WE GOING DAD? TO THE PITS OF HELL!!!!!!

"Street Metal Terrorist" Split CD

I believe this split CD are for their upcumming album, great recording with raw fresh sound. "This War Is Our War" are one hell of new track!

"Government Conspiracy" Full-Length 

This album are less raw and more reverb/echoes (especially on vocals) or what-so-ever you might call it. "This War Is Our War" are one hell of track fuck yeah!!! This album are less sci-fi and more politicalishit what-so-ever you call it. "Secrecy of The Government" tells us about SB-like tales. "Orang Jahat" straightly insult those "Orang Baik dajeiiii nokaharoooommm" hahahahaha. Lyrics are written in Bahasa. "He Who Knows Doesn't" one instrumental track with speech of the politician. They bring "Lost In The Galaxy" and i prefer the old version because this version sounds more "happy" and "cute". Then they bring again "Nuclear Battlefield". I prefer the old ones huhuhuu...

"Ready Desaster" Split CD

This CD comes with 3 band (3 way split album). Hereafter, Demonification and one band... uh... i cant see the name of it. Somethings block the writings/logo or what-so-ever the fuck of it. 3 old track are "A Date To Remember", "Orang Jahat" and "This War Is Our War".

"Endcient" Ful-Length

Fresh! Agressive! Modern! Raw! and of course, VICIOUS! "Entrance To The Void" sounds more that sci-fi enough! Rich with riff and solo's. An hell of intro with bass solo bitch! Argh!!! Melt me away!! Then their sudden attack with "Evil Machine". Huhuhuhu fuck this i love this band! "Celestial Disk" is a personification of what i used to known as LOST IN THE GALAXY. With new breath and feels fuck yeaaaaaaaaah.... "The Final World War" continuing "A Date To Remember" legashit! FUCKK!!! Its like a sequel to "A Date To Remember". The "Hereafter" track are what they represent. Bastard-Morbid-Bad Ending for humanity. Kahak-Kahak-Ptuih!! "Tiga Celaka" sing in Bahasa. Who is Laici? Naidu? Kodeng? Hey Hey Heyyy Hooo Hoo Hooooo.... TIGA CHELAKAAAAA! After "End Of Transmission" they cover King Diamond's epic song, "WELCOME HOME". FUCKKKK YEAAAAHHHHH!!!!

"Insignia" Full-Length

Another rich-in-riff album. The intro "The Continuum" are enough make you cum. Then "Command Centre" kicks you sorry-ass. Urgh..."Trilateral Insignia" whahahaaaaiiiiii.... "No Return From A Life" and "Cosmic Confusion", this 2 tracks haunting me most. No... No... They makes me remember "Overkill - Horrorscope" and "Destruction - Released From Agony". This lyric from No Return From A Life:

Mutated bacteria cumulate
Hyper reality stimulates
Anarchial life-form self-constained
Far beyond capsulized

It resemble the upcoming horror sci-fi movie (at that time) titled LIFE. What a coincident!!!

I dont know... I cant comment more. I dont know... this album brings me lots of thought. "Cosmic Confusion" are strongly smells of Destruction - Release From Agony album. This one track actually "kill" my anticipation-feels. Man... i dont know how to write. I enjoyed it so much. Its like you hoping your dad buying a KFC, but your dad bought McDonald. You know what i mean? I mean, I DONT KNOW WHAT TO WRITE ABOUT THIS INSIGNIA ALBUM YOU FUCKFACE!!! "The Signs Of The End" are from their previous "After Tomorrow" demo. Fuck yeah!!! Next release, please bring that After Tomorrow with more epic that previous! Hellyeah!!! You guys are great! "Shit To The Max" are what people waiting for. Hereafter are not Hereafter without humorous track that insult people. This time, they insult FACEBOOK BITCHES hahaha! I hope its not me. Huhuhu! Haidir Lifeform have a chance to prove that he can sings too. A cover song from Helloween "FUTURE WORLD" hahahaha!! High pitch vocals similar to some thrash metal bands like Agent Steel, Toxik and few name. Fuck you! Hahahaha!!

Ok. Bye. Hereafter, you have my full support and i will support you guys forever. Keep making good stuff... Keep surprise me (and others too).

Wednesday, May 24, 2017


In Kelantan, there is a word used to refer as "deceased" or "arwah". Yup. Its GEMULOH. From what i know, this band are formed by ex-Humiliation, another great death metal monster in Malaysia.

They are the worshippers of Bolt Thrower. Yeaaaaahhhhh!!! One of my favorite band! Very good old school death metal! I really enjoy this kind of music. No need to rush. No need to fuss. Just slow hard penetration to your ears. Oh... How i adore this kind of music. Catchy, and SIMPLE! Hahaha! My favorite track is "PAINFUL DEATH". A slow intro reminds me of Asphyx, then.... the drum beat attack!!


Grab this SHIT from GEDEBE REKORDS!!! Only RINGGIT MALAYSIA 15 (the rest is use converter, dont be a lazy ass haha fuck you hahahahaha!)

Friday, May 19, 2017

SUCCUBUS - NOCTURNAL promo cassette

What the hell that i listening right now? Huh??? PURE DEATH/THRASH MADNESS!

Succubus did it again! Yes... This band are worth your FUCKKING ATTENTION YOU BASTARD SCUM BITCH!!!

This cassette are the promotion for their upcoming album, thus! This cassette means that they are still kick ass, driving Panzer tank to your fucking mind!!

SHAMANIC NIGHT:- This track opens with a blasting drum, crunchy guitar rythm and kick your ass mercilessly. The song structure, the whole sound are fucking old school! Faza vocal are pure evil. Its out of this world. That Incubus are ready to fuck any pussy and ass anytime. This tracks tell us about the most prolific case of murderous woman. Then, BLITZKRIEG ATTACK, without warning, attack! Succubus are the bastard of the year. You have no idea, you have no idea WHAT this cassette can do. After your mind fucked by their original song, Succubus pays tribute to FATAL, an unknown band to me by covering their song "GUTS FOR DINNER" from FATAL - 1988 demo. Very catchy and happy song, compared to previous track. Succubus are known playing covers from Exmortis and Merciless. Finally the last track are FLAME OF THE THOUSAND YEARS (LIVE). This track from their previous EP "DESCEND INTO GEHENNA". Fuckyeah... This version are the best! Its RAW! Its FRESH! Its RED and BLOODY DELICIOUS!

Succubus did it again after their demo "Sadistic Rites Of Evil". I mean, the sounds are filthy and raw. Their new guitarist, Hafifi delivered a good riffs of pure 1989-1992 death/thrash metal. Arm Aggressor bass are hard to recognize, but once you find it, it makes you melt away. Faza vocals are different from their previous material. Its more evil. Its like a chainsaw, from his mouth. He did it. And the last is Zakhyr a.k.a Pokya. I met him once in Muar Metal Fest 4, what a small guy. But when he hold the drumstick, he is no longer Didi And Friends, he is SATAAAAAAAN!!!!! Fuck... Hail Pokya The Skeletoriya!!!

This band keeps the spirits and sound of old school death/thrash metal. If you are a fans of Merciless and Massacra (France), you must have this cassette. Spin it, and masturbate upon it. FUCK YOU! Seriously, i cant stop thinking of Massacra especially their first 3 album "FINAL HOLOCAUST", "ENJOY THE VIOLENCE" and "SIGNS OF THE DECLINE". Even i can sense the riffs-changing-like False Prophet "THE SECOND DEATH". Fuck! This band did it again!!! GLORIOUS TO THE OLD SCHOOL!

Grab it. Contact GEDEBE REKORDS at Facebook. Buy it! Listen to it! MASTURBATE ON IT! FUCK YOU!!!!

Al-Azazhil PROMO 2017

Al-Azazhil adalah band yang tidak asing lagi didalam scene metal tanah air kita. Yeargh!! Black Metal kental dari Pahang/Shah Alam ini perlahan-lahan mengorak langkah dalam mengukir nama mereka.

Promo ini adalah bukti yang mereka sentiasa aktif! Saya dah "test-drive" CD ini dan yeargh!!! Ia tepat dengan selera black metal saya! Laju dan Kejam! Apa lagi? Saya beli la sekeping! Hahahahahaha!!! SUPPORT! Terdapat 2 track

Kita meniti setiap rilisan mereka yang terdahulu, pengaruh Eastern Black Metal adalah KIBLAT MEREKA. Tetapi kini kiblat mereka beralih sedikit ke kawasan Eropah.

Lagu "Sadis Fajr" menyerang dengan jeritan ala-ala goblin gitu. Permainan drum mereka mirip kearah death metal. Banyak blastbeat, sedikit thrash, yeah!!! Riff mereka sangat sejuk seperti Immortal dan Mayhem. Maaf, pengetahuan black metal saya sangat terhad. Hahaha!

Lagu"Shrouded By Fog" datang dengan intro yang hebat dan serangan drum yang padu! Riff sejuk dan vokalnya agak growl death metal. Padu! Susunan lagu yang kreatif dan tidak statik (maksudnya takde la main riff yang sama je haha). Ala-ala Marduk dan Immortal gitu. Sedap bhai!

Korang kena SAMBAR ini CD! Yeargh!!!! Hubungi Syaf Suhaimi di FaceBook untuk sebarang pertanyaan atau pembelian. SUPPORT!!

Thursday, May 18, 2017

Muar Metal Fest 4

Asalamualaikum. Yaaaaa... MUAR METAL FEST 4 adalah suatu kejayaan dimata saya! Hahaha!

Saya mulakan perjalanan pada hari Khamis petang, dari Kota Tinggi ke Batu Pahat dengan seorang rakan setugas di pejabat. Sampai di stesen bas Batu Pahat waktu menunjukkan jam 7:45 malam. Saya tanya dan alhamdulillah, Bas Orkid ada menyediakan perkhidmatan ke Muar. Alhamdulillah! Setibanya saya di Muar, tuan haji Buang mengambil saya disana dan saya bermalam di Hotel Sungai Abong. Selesai check in, makan dan saya ikut Buang, Amy Autopsy dan Kojek ke studio Wong. Kat situ saya tengok mereka prektis. Fuhhhhh! Gila!!!

Esok, Jumaat juga seperti semalamnya. Cuma saya check-out pada waktu malam dan menuju ke Homestay Umi Abah di bandar Muar. Kali ini, saya bermalam bersama Coronation dan Faza Ov Succubus. Sebelum itu, kami ronda-ronda kawasan "Danga Bay" Muar iaitu Laman Maharani. Disini, penggiat musik Muar sedang menjalankan aktiviti busking. Sambil-sambil itu, Azmee selaku Presiden Persatuan Musik Muar mempromosikan "Konsert Jelajah Antara Negeri" iaitu nama samaran untuk Muar Metal Fest. Buang tergelak bila Azmee mengumumkannya. Sempat juga saya menjamah Murtabak Keju di gerai Murtabak Tanah Melayu. Pergh! Sedap weiiii!!! Cikgu, SEDAK BOHHHH!!!!

Sabtu, adalah hari yang sangat berpuakarggghhhhhh!!! Buang sibuk menguruskan segala keperluan gigs, dimana saya dari homestay bergerak ke venue bersama Faza Succubus. Sebelum ke Dewan Persatuan India, saya dan Faza serta seorang rakan lagi (maaf saya lupa nama anda) menikmati asam pedas Panzer Our Grave di Parit Jawa. Pergh...

Sampai di venue pada jam 12:00 tgh hari, saya dan Faza lepak di McDonald di Wetex Complex. Saya order kopi dan Faza tidak order apa-apa. Kemudian, Hafifi ov Succubus, Arm ov Succubus, Angah dan seorang rakan yang saya lupa namanya (GODA punya line-up). Borak punya borak, hampir waktu gigs bermula. Saya bergegas ke venue, beli tiket dan beramah mesra dengan rakan-rakan seperjuangan. Hahaha!

Sempat jumpa Icam Panzerfaust hahaha! Beliau menjaga booth Hellishlinthar dimana mereka menjual EP baru mereka. Rakan-rakan ramai datang dari JB, Negeri Sembilan, Melaka malah KL! Pergh! Hirok-pirok beb! Juga... Kelibat brader berjubah putih dan beserban mula memberikan hati kami para metalheads sedikit cuak. Rupa-rupanya? Jenggg Jenggg Jenggggg!! Ok, jom tengok gambar sebelum acara bermula hehehe.


Hellishlinthar mengambil pentas merasmikan MUAR METAL FEST 4 dengan rakusnya! Genre BLACK METAL bawaan mereka sangat kejam dan bertenaga. Argh!!! Saya tak boleh fokus kerana saya sedang membantu rakan untuk make-up (istilah metalnya, Corpse Paint). Dapatkan EP mereka "BANGKIT DARI NERAKA"

Kemudian, Mu-Aru mengambil alih pentas. Black/Thrash adalah kiblat metal mereka. Dengan sound effect deruan angin dan ombak laut, sememangnya seram... Tetapi apabila bass memecah hening dewan dan gitar mula menyerang, crowd umpama orang GILA!! Dapatkan kaset EP mereka "Serpentine Terror" keluaran Gedebe Records!

Black Demon mula mengambil alih pentas! 3 anak muda yang membawa genre Punk/Black n Roll dengan begitu bertenaga sekali! Yeargh!! Saya terhibur dengan persembahan mereka. Mereka juga telah meriliskan demo bertajuk "BLACK ROCK AND ROLL MADNESS" dalam format kaset dibawah label Blood Of War Records.

Kemudian, As I End mula menapak dan berakar di atas pentas. Melodic Death Metal/Metalcore adalah bawaan mereka. Kucar-kacir dibuatnya!! Kegilaan demi kegilaan melahap pentas! Argh!!

Seterusnya, angkatan dari Jay-Bee mula menyerang, FLAYING THE FLESH!! Technical Brutal Death Metal bawaan mereka memang rakus dan kejam! Lagu-lagu mereka sarat dengan darah, hukuman ngeri dan isi perut. Tiada rilisan setakat ini tetapi WASPADA, mereka memainkan lagu-lagu sendiri serta 1 lagu cover dari Morbid Angel - Dawn Of The Angry!!! Paduu!!! Inzal sial!!

Succubus, nama band yang gah dipersada scene metal tanah air kembali beraksi selepas 2 tahun tidak beraksi. Succubus membuka tirai mereka dengan lagu Atrocious Parricide, sebuah track yang sangat berhantu! Gila woooo!! Jahat sial!! Mereka juga memainkan 3 lagu baru mereka. Lagu-lagu ini dimuatkan didalam promo tape mereka "NOCTURNAL" untuk mempromosikan album mereka yang akan datang. Dikeluarkan dibawah Gedebe Records. Hoh, demo memey sek2 gedebe, abe wan weiiii! hahaha!!!

Coronation mula mengangkat diri mereka sebagai raja di pentas pada malam itu. Mereka dengan menjulang Black/Death Metal yang disaduri lumpur-lumpur Doom. Sial! Aku dulu tak berpeluang memiliki stuff mereka! FUCK!!!! Jahat sial!!! Mereka membawa lagu sendiri serta 2 lagu cover dari Beherit (The Gates Of Nanna) dan Morbid Angel (Day Of Suffering). Pergh...

Acara diberhentikan seketika bagi menghormati maghrib. Sedang-sedang rehat, menyambil-nyambil bergambar dengan rakan-rakan saya yang kacak serta friendly! Ni dia gambar ketika berehat! Hahaha!!

Akhirnya, aku dapat juga jumpa rakan FB yang share nama yang sama, ejaan dan susunan yang lain. Ehehehehehehe! Hail Abam Pian ov Putrefied Remains!

Dapat juga ambo jumpo demo, Abe Wan Mat, Lord of GEDEBE RECORDS! Label yang semakin rakus dalam merilis material.

Geng-Geng Jay-Bee!

Faza dan Jay-Bee

Diantara rilisan Gedebe Records!

Acara disambung dengan Al-Azazhil! Black Metal Pahang/Shah Alam ini berbisa menyengat! Mereka hanya berdua tetapi pentasnya hancur digempur legion of ROME! Fuuuuuhhhhhh!!! Mereka mengeluarkan CD Promo bagi mempromosikan musik baru mereka, juga beberapa keping EP "FORBIDDEN KALTH" masih lagi boleh didapati sial!!! Argh!!!!

Putrefied Remains mula mengambil alih pentas. Black/Death Metal dengan acuan 99% bunyi Greece! Hahaha! Jangan memain, band ni dah rilis 2 album! Gila wooooo!!! Saya ni lambat menerokai genre ni tapi disebabkan Putrefied Remains membawa ia, maka saya kenal lah apa itu Greece Black Metal. Senang cerita, aku kenal Putrefied Remains sebelum aku kenal Varathron dan Rotting Christ. Worth My Money!!!

Kemudian, Inhuman mula menunjukkan kebiadapan mereka diatas pentas. Death/Thrash Metal bawaan mereka, fuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhh!!! Kejam! Saya tak berapa fokus sebab ambil nafas kat luar sebentar. Gila wooooo!! 2 kali basah, 3 kali kering baju seluar aku sebab peluh! Pergh! Kalau sebulan pergi gigs, mau kurus aku woi! Hahahahaha!

IV-V-I-IV (DEAD) mula mengalih pandangan kita semua. Peh... Saya pernah menyaksikan kegilaan mereka di Raub (Gigs Bertukang Malam-Malam). Suram! Kelam! Sejuk! dan SERAAAAAM!!! Black Metal sejuk bawaan mereka memang sangat enak! Berlemak-lemak! Mereka telah mengeluarkan album baru "Hening... Kelam..." tak silap saya dalam tahun lepas. WORTH MY MONEY!!!

HereafteR bersiap dengan mesin tempur jahat mereka! Argh!!!! Thrash Metal Sci-Fi mereka sangat kejam! Laju! Mereka juga mempromosikan album terbaru mereka "INSIGNIA". Sapa-sapa mengaku thrash metal tapi tak ada album ni, SILA MAMPOS!! Hahahahaha!! Malangnya... Tali gitar Redza Hellbullets putuih... Hanya 3 lagu saja. Takpa... Next time hangpa repeat na? Terbaik!! Kempunan nak tengok Master Haidirafter menyanyikan opus hebat dari Helloween, FUTURE WORLD. Haish...

Pengakhirannya, BRAIN DEAD mengambil semula hak mereka diatas pentas! Melihat aksi-aksi abang haji kita ni argh!!! Sebanyak 2 lagu baru (kalau tak silap) telah dipersembahkan. Mereka beraksi tanpa abam aji Neer Hashim. Argh!!! Takpa, dapat tengok lagi 3 orang pon dah kira untong woi! Huhuhuhu!! Puas hati! Mereka bermain seperti masih muda! Huhuhuhu!!!!

Gila kau! Gigs ni memang TERBAIK!!! PUAS HATI!!!!

Selesai sahaja gigs, kami pon bergambar ramai-ramai dan pulang.

Faza menghantar saya ke homestay. Kali ini saya bersama-sama geng Al-Azazhil bermalam di sana. Entah macam mana saya boleh lupa yang 3 barua datang bertandang untuk bersihkan diri dan solat. Dajei hangpa! Depa buh rack tuala depan aku! Puihhhhhh!!! Hahaha!

Esok pagi bangun siap-siap nak bertolak ke Kota Tinggi. Sempat berbual-bual dengan Rimie Dean Pengembara Masa. Hahaha! Daripada komik Misteri Naga kepada "black metal ikan salmon" habis kami borak. Rimie juga bagitahu yang Redza dan Panjang memang buaih punya orang, kerana dia pon menjadi mangsa seni kreatif 2 dajei tersebut. Hahahahaha!!! Oh ya, Rimie, terima kasih sebab sudi tumpangkan aku ketika gigs Bertukang Malam-Malam. Huhuhuhu!!

Buang membawa kami makan di Asam Pedas Tanjung Emas. Pergh! Sedaaaaaap!!!

Saya terlepas tiket tengah hari ke Kota Tinggi, maka saya pulang pada keesokkan harinya.

Saya tiba di Kota Tinggi pada jam 5:00 petang. Rasa berat kaki ni nak meninggalkan Muar. Argh!

Nah, beberapa hasil buruan!

Abang kita ni, sebenarnya adalah seorang supporter yang sangat misteri. Ya. Dialah yang menampal poster/flyers MMF 4 di bas, merata-rata tempat di Terengganu. Penuh dengan misteri. Buang korek-punya-korek-punya-korek, akhirnya pecah juga rahsianya. Abam ini yang mencetuskan kerisauan dihati-hati metalheads. Punyalah dia support event ni. Bawa kamera amik gambar. Siap bawa flyers gigs lama-lama dan minta band yang terlibat sign flyers tu. Fuh... Abam, anda dah cetuskan kegusaran pada masa yang sama, membuka mata kami semua.

Kami melenting bila ada yang hina musik kami, tetapi, kami hina orang yang cuba masuk dalam dunia musik kami. Maafkan kami... Maafkan saya...