Beberapa ulas kunyit, 1 inci halia, cili, serai, seulas bawang, terung, sekotak santan dan ayam pencen. Kesemua bahan-bahan ini adalah SECUKUP RASA saya.
Ayam pencen kena rebus dulu selama 1 jam supaya empuk. Hahahahahaha!
Tumis kunyit dan cili.
Masukkan santan.
Tunggu mendidih sekejap.
Masukkan serai.
Masukkan ayam pencen yang dah direbus sekali dengan air rebusannya.
Masak sehingga anda rasa ia dah masak wakakaka!
Belasah dengan nasi dan kicap. Ejaculation wacakapsamaluuuuu!!!
nampak sedap...terutama pada golongan yang hanya pandai masak air macam aku...hahaha...
ReplyDeleteHahahaha! rasanya sedap! cuma saya kurangkan cili jer sebab selebihnya cili2 tersebut nak dijadikan ulam ataupun untuk masakkan lain hehe
Deletenice..pandai masak gulai, aku tau goreng-goreng je
ReplyDeleteni sebenarnya sedang bereksperimen sama ada boleh masak atau tidak huhuhu. alhamdulillah menjadik!! haha
Deletesyabas. Aku tak reti dan malas. Tapi aku kagum tengok orang lain masak..
ReplyDeletehahaha! terima kasih tuan. saya ni pun belajar dari rakan-rakan
Deleteuntung sapa jadi bini kamu.
ReplyDeletekahkahkah!!! yup! memang sangat2 beruntung sesapa jadi bini saya hahaha!
Delete